Syystervehdys seuran uudelta hallituksen puheenjohtajalta

Siitä on jo reilu viisi vuotta, kun tulimme tyttäreni kanssa hänen ensimmäisiin muodostelmaluistelujoukkueen harjoituksiinsa. En ole varma kumpi meistä jännitti tuolloin enemmän. Sen tiedän, että myöhemmin tyttäreni on jo oppinut ottamaan harrastuksen rennosti, eikä jännitä enää turhista. Äiti sitä vastoin on kisoissa aina yhtä jännittynyt kuin tuona ensimmäisenä päivänä olin. Noitten päivien jälkeen olemme saaneet kokea tukuittain ihania, ilon kyyneleiden ja naurun täyttämiä hetkiä. Muutamia pettymyksiä ja hiljaisia hetkiäkin on toki mahtunut mukaan. Itse olen yrittänyt aikataulujeni niin salliessa puuhailla seuran juoksevien asioiden parissa talkoolaisena. Olen saanut tutustua ihaniin lapsiin ja tosi upeisiin lasten vanhempiin. Tästä päivästä lähtien olen sitten seuran hallituksen puheenjohtaja. Vetää muokkamamman hiljaiseksi ja nöyräksi. Kiitos kaikille luottamuksen osoituksesta!

Seuran uutena puheenjohtajana haluan toimia parhaani mukaan niin, että kaikilla luistelijoilla olisi tasapuoliset mahdollisuudet harrastaa lajia. Harrastus pyritään pitämään mahdollisimman tasokkaana kulujen kuitenkaan ryöstäytymättä liian korkeiksi. Seuran keskiössä on ja täytyy olla luistelija. SaiML, kuten muutkin juniorityötä tuottavat urheiluseurat, haluaa toimia lapsen ja nuoren kasvattajana urheiluharrastuksen keinoin. Harrastuksen puitteiden tulee olla turvallisia ja vapaita kaikenlaisesta syrjinnästä. Osa harrastajista on liikkeellä kunnianhimoisemmilla tavoitteilla ja toiset taas silkasta fiiliksestä. Jotkut luistelevat vuoden tai kaksi, toisille ei riitä kymmenenkään. Meidän seurassa kaikki ovat yhtä arvokkaita.

Seurassa työskentelevät valmentajat ovat seuralle elintärkeitä. Heidän kauttaan seura hengittää. Pyrin takaamaan heille mahdollisimman hyvät työskentelyolosuhteet ja työrauhan.

Ilman pyyteetöntä talkooväkeä seuraa ei olisi. Haluan kiittää mukana olleita talkoolaisia yhteisistä vuosista. Hyvin me ollaan vedetty! Samaan hengenvetoon haluan haastaa mukaan paljon uusia talkoolaisia. Tekemätöntä työtä riittää! Voin luvata, että seuran parissa työskentely on hauskaa ja antaa enemmän kuin ottaa.

Tulevaisuutta ei osaa kukaan ennustaa. Jos saisin siihen vaikuttaa, toivoisin SaiML:n harrastajamäärän lisääntyvän entisestään. Haluaisin seuramme olevan edustettuna muodostelmaluistelun useammissa eri sarjoissa ja myös joskus, jos hyvin käy, kenties siellä korkeimmillakin sarjaportailla. Tiedän sen olevan mahdollista.

Lopuksi haluan vielä korostaa että ”mie olen mutkaton” (tämän osaan jo sanoa tällä kielellä, vaikka olenkin kotoisin Pirkanmaalta). Laittakaa viestiä tai nähdessänne nykäiskää hihasta. Ei ole niin vaikeaa tai pientä asiaa ettei siitä voitaisi keskustella.

Pirjo Suvanto