Loppi-ICE kisat Turussa 5.1.2019

Saiml:n juniorijoukkue Crystal Illusions lähti perjantaina kello 14 bussilla kohti Turkua. Kaikki odottivat kauden ensimmäisiä yökisoja innolla, pääsimmehän sentään nukkumaan hotellisängyissä ja syömään hotelliaamupalaa. Menomatkalla pysähdyimme syömään Pukaron Paroniin kello 16:15. Matka kului iloisin, mutta odottavaisin fiiliksin nopeasti kohti Turkua.

Hieman ennen kello 20 illalla pääsimme vihdoin majoittautumaan Turun Sokos Hotel Hamburger Börsiin. Huoneiden avaimet jaettiin ja pääsimme tutustumaan seuraavan yön makuupaikkoihin. Bussissa oltiin sovittu, että kello 20.30 näemme hotellin ruokapaikan edessä. Kaikki muut kuitenkin ilmestyivät paikalle jo kello 20.25, sillä valmentajat ja kapteenit suunnittelivat pientä synttäriyllätystä päivän synttärisankarille Vandalle. Kun synttärisankari vihdoin saapui paikalle silmät sidottuina, lauloimme hänelle ja saimme niin kutsutut “partyhatut”, jotka kulkivat mukanamme koko kisaviikonlopun ajan.

Kello läheni jo pian hiljaisuusaikaa, hieman erilainen kapteenien vetämä kisakeskittyminen oli ohi, kun kaikkien joukkueen omaan Whatsapp-ryhmään tulee viesti. Viestiin on liitetty video ja teksti “hyvää illanjatkoa ja terveisiä Jonskille (Sonskille tulossa koht omaa settii)”. Videolla on muutama meidän joukkuelainen räppäämässä valmentaja Jonnalle omaa räppiä. Illan aikana myös Sonskille, eli Sonjalle tulee tietysti oma räppivideo.

Aamulla saimme nukkua pitkään. Ohjeena oli vain olla kello 9 aamupalalla, mutta hiusten ja meikkien laitto piti olla jo vähän aloitettu. Lähtö hotellilta Gatorade Centerille oli 11:45. Hallilla heti menimme syömään ja ruokana oli tuttua kisaruokaa, kanapastaa. Pian olikin jo aika mennä kisaverkkaan, jonne menimmekin tietysti “partyhatut” päässä. Kisakoppiin mentäessä meinasimme ehkä eksyä, mutta loppujen lopuksi löydettiin paikalle isoon ykköskoppiin. Kopissa meillä oli reilusti aikaa ja ehdimme laulaa meidän kisabiisin Alfa Omegan sekä nauraa valmentajien hienoille haukkanaamareille. Jäälle astuimme kello 15:56. Ohjelma onnistui onneksemme hyvin ja saimmekin kuulla heti Kiss&Cry:ssa pisteemme 41.78. Ne olivat kauden ennätys ISU-pisteet ja olemme erittäin tyytyväisiä. Suorituksen jälkeen lähdimme bussilla Hesburgeriin syömään. Tullessamme takaisin hallille, kisat olivat vielä käynnissä ja ehdimme nähdä muun muassa SM-junioreiden hienoja ohjelmia ennen palkintojen jakoa. Palkintojen jaossa meillä oli tottakai päässä “partyhatut” jotka oli tässä vaiheessa jo saanut muitakin rooleja, esimerkiksi haukan nokka.

Sijoituimme kuudensiksi tiukassa yhdeksän joukkueen kilpailussa. Sitten kotimatka voi alkaa. Kotimatka kului erittäin onnellisin mielin, saimmehan ennätyspisteet. Saimme myös kuulla lisää räppejä, joita kotimatkan aikana syntyi muutama. Tottakai pysähdyimme myös Kuninkaantien abc:llä ostamassa palkinnoksi hyvästä kisasta karkkia. Lappeenrantaan saavuimme sunnuntaina hieman ennen kahta yöllä. Nyt alkaakin sitten valmistautuminen ensi viikon aluemestaruuskilpailuihin Kouvolassa!

Anni Wahlman